Boken är här!

Publicerat: 10/10/2012 i Klimatförändringar, Klimatflyktingar, Migration

Den här bloggen har legat nere länge. Den uppkom en gång i tiden när jag begav mig ut i världen för att undersöka hur det ligger till med klimatförändringar och migration. Finns det klimatflyktingar? Finns de i dag, eller kommer de att finnas i framtiden? Omvägar genom Mellanösterns revolutioner och många skrivmånader senare har bloggen och resorna resulterat i boken Ur askan – om människor på flykt i en varmare värld (bilden till höger) som släpps om några veckor. Mer om boken kan du läsa här. Där kan du också beställa den.

Tack till alla som har följt min resor genom en varmare värld. Kanske kommer bloggen igång igen under en annan resa. Men tills dess kan ni följa mig på shoraesmailian.com för att läsa texter och artiklar.

Och skulle ni ha lust att komma på releasefest inträffar den måndagen den 5 november kl 18–23 på Roxy (Nytorget 6, Stockholm). Då är ni välkomna att fira att boken äntligen släpps! Jag och Magnus Linton samtalar om kaosklimatet och flyktingströmmarna. Musik från skivor och kanske också en hemlig live-gäst.  Och boken kommer förstås att finnas till försäljning på plats. För att göra er lite mer nyfikna kan ni läsa baksidestexten här nedan redan nu!
/Shora

Ur askan– Om människor på flykt i en varmare värld

Översvämning i Pakistan, torka på Afrikas horn, ett Arktis som smälter bort … De extrema väderhändelserna löper som ett flimmer genom nyhetsrapporteringen. Bakom dem finns ansikten. Redan nutvingas människor lämna sina hem, men oftast befinner de sig så långt bort att vi inte ser dem. I Ur askan kommer vi nära 2010-talets klimatflyktingar. Vi får möta Alia som såg en flodvåg slita med sig två barn men lyckades rädda sin egen son. Um Abdullah trivs bäst när hon får vara ute och skörda tillsammans med sin make och sina barn, men familjens mark hotas av det obönhörligen stigande havet. Jilo vandrade i en och en halv månad från sin by till ett slumområde för att undkomma torkan som ödelade mark, dödade djur och skapade svåra konflikter mellan grupper.

Vem blir klimatflykting? Vem bär ansvaret? Och vem ska ta emot dem som flyr? I personliga reportage från Pakistan, Egypten och Kenya skildrar Shora Esmailian individerna bakom de människoströmmar som rullar genom en värld under uppvärmning.

kommentarer
  1. Zehra skriver:

    Finally your book published! Congratulations Shore!

  2. Linnea Falk skriver:

    Åh vad roligt, och vilken känsla! Ser fram emot att läsa!

  3. […] mer: SVD1, 2, 3, 4, 5, IDG, HD1, 2, 3, 4, 5, Amnesty, ArbB, NT, FemPers, Esmailian1, 2, 3, Effekt, DA, Dagen, Bohlin, Sydsv, GP1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, DN1, 2, 3, 4, 5, Pepprat, Röda Malmö, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s